Jadłospis

MSP Jedlina Zdrój

20 – 26. Listopada 2023
DZIEŃI DANIEII DANIE
PON.Knedle ze śliwkami (1), z podsmażoną bułką tartą (1)
WTPierś z kurczaka w sosie pieczarkowym, ryż, tarta marchewka w sosie jogurtowo-chrzanowym (7)
ŚRPierogi ruskie (1, 3, 7) z podsmażoną cebulką 
CZWDuszona karkówka w sosie własnym, kluski śląskie (1), duszona kapusta czerwona
PIĄNaleśniki (1, 3, 7) z dżemem, owocami i polewą czekoladową 

Klienci indywidualni

20 – 26. Listopada 2023
DZIEŃI DANIEII DANIE
PON.Jarzynowa (9) z ziemniakami, zabielana śmietaną (7), rozdrobnione mięso wieprzoweKnedle ze śliwkami (1), z podsmażoną bułką tartą (1)
WTŻurek (9) z ziemniakami, jajkiem (3) i kiełbasą, zabielany śmietaną (7)Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym, ryż, tarta marchewka w sosie jogurtowo-chrzanowym (7)
ŚRBarszcz czerwony (9) z ziemniakami, zabielany śmietaną (7), rozdrobnione mięso wieprzowePierogi ruskie (1, 3, 7) z podsmażoną cebulką 
CZWFasolkowa z fasoli szparagowej z ziemniakami, zabielana śmietaną (7)Duszona karkówka w sosie własnym, kluski śląskie (1), duszona kapusta czerwona
PIĄOgórkowa (9) z ziemniakami, zabielana śmietaną (7), rozdrobnione mięso wieprzoweNaleśniki (1, 3, 7) z dżemem, owocami i polewą czekoladową 
SOBRyżowa (1, 9), zabielana śmietaną (7)Bigos z mięsem wieprzowym i ziemniakami
NIEDRosół (9) z makaronem (1), pietruszką i marchewkąKotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana 

Alergeny użyte do produkcji zgodnie z obowiązującymi przepisami w rozporządzeniu Unii Europejskiej.

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne