Jadłospis

ZSP Jedlina Zdrój

26. Września – 2. Października 2022
DZIEŃI DANIEII DANIE
Poniedz.Żurek (7, 9)Łazanki z kapustą i mięsem (1, 3, 7)
WtorekPomidorowa z makaronem (1, 3, 7, 9)Mięso drobiowe w sosie z warzywami, ryż, surówka z tartej marchewki z sosem jogurtowo-chrzanowym (1, 3, 7)
ŚrodaKalafiorowa (7, 9)Parówka w naleśniku, keczup (1, 3, 7)
CzwartekKoperkowa (7, 9)Gulasz wieprzowy, kopytka, buraczki (1, 3, 7)
PiątekGrysikowa (1, 9)Filet rybny smażony, puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty (1, 3)

Klienci indywidualni

26. Września – 2. Października 2022
DZIEŃI DANIEII DANIE
Poniedz.Ryżowa (1, 7, 9)Placki ziemniaczane, śmietana (1, 3, 7)
WtorekKapuśniak z kiszonej kapusty Pulpety w sosie pieczeniowym, ziemniaki, buraczki (1, 3)
ŚrodaBarszcz czerwony (7, 9)Pierogi ruskie (1, 3, 7)
CzwartekGrochowa (1, 9)Spaghetti bolognese (1, 3, 7)
PiątekBiały barszcz z jajkiem (3, 7, 9)Naleśniki z serem na słodko, śmietaną i owocami (1, 3, 7)
SobotaJarzynowa (7, 9)Kluski śląskie w sosie pieczarkowym (1, 3, 7)
NiedzielaRosół (1, 3, 7, 9)Pieczone udka z kurczaka, ziemniaki, mizeria (1, 3, 7)
Legenda
Alergeny użyte do produkcji zgodnie z obowiązującymi przepisami w rozporządzeniu Unii Europejskiej.
1 – pszenica
3 – jajka
4 – ryba
7 – mleko
9 – seler