20 – 26. Listopada 2023 |
DZIEŃ | I DANIE | II DANIE |
PON. | Jarzynowa (9) z ziemniakami, zabielana śmietaną (7), rozdrobnione mięso wieprzowe | Knedle ze śliwkami (1), z podsmażoną bułką tartą (1) |
WT | Żurek (9) z ziemniakami, jajkiem (3) i kiełbasą, zabielany śmietaną (7) | Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym, ryż, tarta marchewka w sosie jogurtowo-chrzanowym (7) |
ŚR | Barszcz czerwony (9) z ziemniakami, zabielany śmietaną (7), rozdrobnione mięso wieprzowe | Pierogi ruskie (1, 3, 7) z podsmażoną cebulką |
CZW | Fasolkowa z fasoli szparagowej z ziemniakami, zabielana śmietaną (7) | Duszona karkówka w sosie własnym, kluski śląskie (1), duszona kapusta czerwona |
PIĄ | Ogórkowa (9) z ziemniakami, zabielana śmietaną (7), rozdrobnione mięso wieprzowe | Naleśniki (1, 3, 7) z dżemem, owocami i polewą czekoladową |
SOB | Ryżowa (1, 9), zabielana śmietaną (7) | Bigos z mięsem wieprzowym i ziemniakami |
NIED | Rosół (9) z makaronem (1), pietruszką i marchewką | Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana |